Очевидец: На този варненски светофар видях най-добрия човек

8-svetofar

„Още не вярвам на очите си. Това, което видях на това кръстовище във Варна, е истинско чудо!“ Това ни споделя читател на „Народно дело Седмицата“. Той допълва: „Не мислех да разказвам тази история, защото за мнозина може да е дори скучно, но след като прочетох за доброто дело на дечицата в магазина, които са върнали намерени пари, реших да споделя и моята история.“
В началото на миналата седмица мъжът е карал по ул. „Тодор Влайков“ във Варна, а на кръстовището с „Кракра“ е видял, че колоната от автомобили не помръдва, въпреки че светофарът е зелен.
Признавам си, дори и аз се изнервих, преди да разбера за какво става дума. Бях 5-а кола в колоната и се загледах напред да видя дали става дума за катастрофа или нещо друго.
В този момент видях как мъжът от първата кола носи в ръцете си малко коте, бързо отвори страничната врата и я сложи на седалката, след което още по-бързо се качи на шофьорското място и потегли. Няколко секунди стоях стъписан. Разбрах какво е станало.
Явно мъжът е ударил (или е видял ударено от друг шофьор) коте и без колебание го качил в колата си. Няма да гадая, но по всяка вероятност го е откарал до някоя близка ветеринарна клиника. Още настръхвам, като си спомням за случката.
Виждал съм точно обратни случаи, при които коли помитат излизащо на пътя животно и без да намалят, продължават по пътя си. Сигурно мнозина са виждали подобни инциденти. И въпреки че имам много познати, които дават едва ли не половината си заплата, за да хранят бездомни животни, за пръв път виждам подобна постъпка.
Много се надявам тези, които прочетат историята, да се трогнат и ако изпаднат в подобна ситуация, без колебание да се отзоват на помощ“, пише читателят ни. Той допълва, че дори в този момент на годината има много малки (неориентирани) котенца, които постоянно излизат на уличното платно и в голяма част от случаите всичко завършва фатално. Той призовава, ако станем свидетели на подобен случай, ако имаме възможност, да избутаме животинчетата в някоя близка градинка, за да им дадем шанс за живот.