Очакваме Жулиет Бинош във ФКЦ през лятото

 

Фестивалният и конгресен център във Варна е подготвил амбициозна програма за следващото лято, като един от акцентите е гостуване на френски звезди, между които световноизвестната актриса Жулиет Бинош и синът на Ален Делон. Това каза за Дарик директорът на комплекса Тошко Гяуров.
Всеки ден през комплекса минават между 1000-2000 души, добави Гяуров. За тази година вече са подписани договори за над 100 театрални постановки, уговорени са 70 музикални събития.
Фестивалният и конгресен център се развива успешно и през миналата година има с над 20 процента повече приходи спрямо предходната, поясни той.
През 2017 година печалбата е 250 хиляди лева. Тя се инвестира в ремонти и оборудване на залите с техника, а дълговете са изчистени, увери шефът на комплекса. Той добави, че през тази година ще бъдат сменени седалките в Зала 1, която за последно бе обновена през 2005 година. Предвидени са ремонти и на стари помещения, за да бъдат поети допълнителни събития.
Строеж на хотел на паркинга на ФКЦ няма да има, категоричен бе Тошко Гяуров. По негови думи назад в годините е било предвидено строителство на паркинг и хотел, както и покриване на терасата, но поради недостиг на средства проектът е замразен. Според директора на ФКЦ комплексът би спечелил повече от етажен паркинг, отколкото от хотелска част. Около центъра има достатъчно хотели, в които се настаняват гостите, които идват за различни събития, затова няма нужда от строителство на нови, смята Гяуров.