Оформят зона за релакс с гледка към морето по Крайбрежната алея

Част от Крайбрежната алея на Варна ще бъде превърната в свободна зона за релакс и съзерцание със свободен изглед към морето, съобщи Varna24.bg, цитирайки главния архитект на Община Варна Виктор Бузев. Тя ще бъде оформена върху терен на напълно премахнато заведение по алеята, където ще бъдат поставени пейки и цветя. Там варненци и гостите на града ще могат да разпускат и се любуват на пейзажа.
„Премахва се едно от заведенията, компрометирано като конструкция, старо и изгнило. Идеята е тази зона да бъде отворена към морето, там няма да има ново строителство. Това ще бъде зона, където до хоризонта ще се вижда морето и плажът, място за релакс и почивка, за съзерцание. Там варненци и гостите на града могат да си пият кафе и да си почиват, без да са задължени да сядат в някое от крайбрежните заведения“, обясни арх. Бузев.
Оформянето на зоната е част от проектите на фирма „Лазурен бряг 91“. Ремонтните работи предвиждат и довършване на реставрацията на старите морски бани, която започна през миналата година.
Както „Народно дело  Седмицата“ писа преди време, от няколко месеца активни ремонтни дейности кипят по Крайбрежната алея след обновената й част. Очаква се с новите придобивки това лято алеята да стане още по-привлекателно и магнетично място.