От „Хидрострой“ обещаха да отворят „Цар Освободител“ до края на март

 

 

Поне до края на март ще продължат работите по съоръженията на новия бул. „Левски“, заради които е спряно движението по ключовия бул. „Цар Освободител“. Това съобщи в предаване на телевизия „Черно море“ директорът на фирмата изпълнител „Хидрострой“ Николай Пашов.

„Работата не е малко, но правим всичко възможно да спазим сроковете. Направили сме график, който за някои дейности е буквално почасов. Спазваме го до този момент, слава Богу и метеорологичните условия са с нас“, така Пашов коментира хода на работата по новото трасе на бул. „Левски“. На няколко пъти изпълнението на проекта е станало проблемно заради неприключили отчуждителни процедури, добави той, но тези въпроси вече са приключили и няма да предизвикат забавяне.

Пашов добави, че фирмата няма притеснения нито с кадрите, нито с техниката, които са ангажирани за изпълнението на проектите във Варна. Той добави също, че заради сложността на работата наистина се налага понякога да се разкопават наново вече готови участъци, но това е изцяло за сметка на изпълнението и не се плаща допълнително.

По въпроса за отварянето на бул. „Цар Освободител“ към 1 април Николай Пашов коментира, че реално съоръженията, които се изграждат, ще бъдат готови преди това, но има технологично изискване стоманобетонната конструкция да „узрее“.

По хода на други важни обекти във Варна, по които работи „Хидрострой“, шефът ѝ съобщи следното: Бул. „Съборни“ трябва да е готов до средата на май, като през периода на работа платната му ще бъдат затваряни поетапно. Амбицията на фирмата е до края на май месец да приключат и ремонтните дейности в Морската градина, които също са възложени на нея.