От партия „Възраждане“ посветиха езеро на кмета

Улица „Димитър Пешев“ е наводнена повече от половин година и е напълно неизползваема. Тя е един от двата пътя, които свързва „Владиславово“ и „Кайсиева градина“ с крайезерния път, „Аспарухово“, Тополи и Приселци. В момента целият поток от коли преминава през кръговото на „Метро“ и както знаем, стават огромни задръствания. Според думите на Костадин Костадинов, председател на политическа партия „Възраждане“, е престъпление улицата да не се използва, като може да облекчи наполовина трафика.

Причината за наводнената улица е непочистването на шахтите от страна на общината. Нивото на водата в момента е около 1-1,20 м, а при по проливни дъждове стига и до 2 м. Неведнъж автомобили са закъсвали там, особено нощем, когато фаровете осветяват водата и тя наподобява асфалт или локва. На мястото са закъсвали дори тирове и автобуси.

Костадин Костадинов заяви, че е поставял въпроса на не една сесия, но отговорът от страна на кмета е, че трасето точно под моста, където е отводнителната шахта, не принадлежало на общината, а на „Мостове и пътища“. Освен че пътят е непроходим за автомобили, той е такъв и за пешеходци. Хората рискуват живота си и пресичат през магистралата, вместо да минат под моста.

„Съгласно правилата на географията в резултат на силите на природата или на човешкото въздействие се образува нов географски обект на терена и той се задържи повече от 6 месеца, той трябва да се кръсти. Ние имаме две предложения – едното е „езерото Портних“, другото е „езерото Портнес“, като Лох Нес. Езерото вече е факт, скоро ще гъмжи и от комари“, каза Костадинов.