От Варна: Цветанов проговори за кандидат-президента на ГЕРБ

Кандидатът за президент на ГЕРБ е силно свързан с партията и е неин член. Това заяви във Варна председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов преди да се срещне с кметове на партията и партийния актив от областта. Той подчерта, че изборът за кандидат-президент е направен след обстойни дебати и между достатъчно количество кандидати, съобщава „Фокус“.
Цветан Цветанов уточни, че поради стратегически съображения имената на кандидат-президентската двойка ще бъдат съобщени през септември, а не по-рано.
„В момента правителството има нужда от спокойствие, за да се фокусира върху наболелите проблеми на държавата и тяхното решаване. Ако съобщим сега името на кандидата ни за президент, това неминуемо ще доведе до атаки от страна на политическите ни противници”, посочи още Цветан Цветанов.
Той отбеляза също, че за няколко години град Варна се е променил много в положителна насока. „Това се дължи на активната работа на кметския екип, който е подпомаган категорично от централната власт. Уверявам ви, че до две години Варна ще изглежда още по-добре. Градът ще възвърне позицията си на първенец по Българското Черноморие, която беше разклатена през последните 20 години. Със своя вот на последните местни избори варненци доказаха, че заслужават това”, заключи Цветан Цветанов, допълва „Блиц“.