Отново отличен успех за ЧСОУ „Юрий Гагарин“ в СОК „Камчия“

Училището на бъдeщето – ЧСОУ „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, завършва учебната 2015 / 2016 г. с общ успех Отличен 5,58.
Четвъртокласниците постигнаха общ резултат Отличен 5,65 на Националното външно оценяване. На малките матури учениците в двата четвърти класа показаха отлични оценки по Български език и литература, по Човекът и природата, а по Човекът и обществото оценката им е 5,93. Рузултатът по Математика е Много добър 5,39.

K3
Много добри са и резултатите на седмокласниците. 13 от тях продължават образованието си в едни от най-елитните езикови и хуманитарни гимназии в страната, където са класирани по първо желание. Ученичка на ЧСОУ „Юрий Гагарин“ е приета с пълна шестица по Изобразително изкуство в Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ във Варна. По-голямата част от седмокласниците са изразили желание да продължат образованието си в ЧСОУ „Юрий Гагарин“, въпреки че резултатите им са достатъчни за прием в най-желаните държавни средни училища. В VІІІ клас в „Камчия“ те ще имат възможност да избират между интензивно обучение по чужди  езици – руски като първи и втори английски и новосъздадената паралелка по Информационни технологии и английски език. И в двете специалности чуждоезиковото обучение е засилено – в програмата и на двата профила са включени по 20 часа седмично руски или английски език.

K4
На матурата по руски език в VІІІ клас средният успех отново е отличен 5,67. Сред осмокласниците с най-високи резултати в чуждоезиковото обучение е и най-добрият ученик в България по Руски език – победител в националния кръг на олимпиадата.
Вече втора година Средното общообразователно училище „Юрий Гагарин“ продължава тенденцията да бъде сред най-добрите и предпочитани училища в страната. През миналата година четвъртокласниците класираха ЧСОУ „Юрий Гагарин“  на трето място сред 93 училища във Варненска област, а седмокласниците бяха четвърти.

K2
Училището на бъдещето в „Камчия“ има изключителни поводи за гордост през тази учебна година:
I място на Националния кръг на олимпиадата по Руски език 2016
III място на Националния кръг на състезанието по Английски език Longman Competition, 2016
II място на Международния ученически конкурс „Заедно в 21 век“ – есе, отличени са и рисунки
Две първи места на Националния конкурс „Пусть всегда будет солнце“ – за песен и танц
Три първи места в Регионален конкурс за приложни изкуства
Второ място в ХV Регионален конкурс „Моята България“ – за сценично творчество
Много отличия в международни и републикански състезания в областта на балетното изкуство, плуваните спортове, на публичното слово и др.
Преподавател спечели признанието «Любим учител», в категорията «Начален учител», в национално допитване на две издателства. Номинацията беше направена от родителите.
Продължава приемът на ученици във всички класове – от І до ХІІ. През новата учебна година информационните технологии ще навлязат и в началната степен на образование – от 1 до 4 клас. Малките гагаринци изучават руски и английски език още от първи клас.
Училището работи отлично и с иновативните образователни платформи – Envision – един компютър, много мишки, Kahoot – онлайн тестиране, Class Dojo – система за контрол на поведението. Партнира си успешно и с най-популярния български образователен портал Уча.се, който само преди месец обяви ЧСОУ „Юрий Гагарин“ за едно от иновативните училища на България.
Училище „Юрий Гагарин“ се намира в една от НАЙ-МОДЕРНИТЕ УЧЕБНИ БАЗИ В ЕВРОПА – в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, сред уникална, чиста природа, съчетаваща парк, море, гора и река. В Учебно-възпитателния център кабинетите са оборудвани с интерактивни дъски, система за озвучаване и публична реч „Шепот“, мултимедийни устройства, дидактични пособия, компютри, иновативни софтуерни образователни продукти и др. На разположение са лаборатории, лекционни и изложбени зали, учебно радио и ТВ център, библиотека и медиатека, басейн, физкултурен салон и спортни игрища.
Водещ е ИНДИВИДУАЛНИЯТ ПОДХОД КЪМ ВСЯКО ДЕТЕ – съобразно неговите образователни необходимости и творчески заложби. За разкриването на потенциала и знания на учениците са разнообразните извънкласни форми – Преводаческа лаборатория, Театрално ателие, Изобразително изкуство, Риторика, Астрономия, вокална група, модерни танци, плуване, айкидо, футбол, художествена гимнастика и др. По определен график децата посещават Международния център на фонд „Русский мир“, където се запознават с богатството на руския език, култура, история, с празниците и народните обичаи.
Специално внимание се отделя на здравето и спорта в училището. Осигурени са и идеални условия за сигурност и охрана на децата.
Благодарение на прекрасната база, високото ниво на преподаване и отличните резултати, които възпитаниците му показват вече втора година, то се доказа като българското Училище на бъдещето.
Средното общообразователно училище е лицензирано от Българското министерство на образованието и науката за прием на ученици от 1 до 12 клас. ЧСОУ „Юрий Гагарин“ е и пункт за полагане на матура по руските образователни стандарти (ЕГЭ) и Сертификационен център по европейските стандарти.

Още информация на:
www.facebook.com/gagarin.kamchia
www.sok-kamchia.com