Откриха обновения корпус на ОУ „Черноризец Храбър“

 

Кметът на Варна Иван Портних и директорът на ОУ „Черноризец Храбър“ Соня Стоянова откриха реновирания корпус на училището. „Продължаваме с усилията си да създаваме условията на най-малките варненци, за да могат те да учат в една приятна среда. Поздравявам ръководството и целият екип на училището, защото е видно, че добре се справят с образованието на най-малките ни съграждани“, заяви кметът Иван Портних. На събитието присъстваха още Христо Иванов, зам.-кмет, Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна и Звездин Стоилков, директор на ОП „Инвестиционна политика“. Извършените дейности включват конструктивно укрепване на сградата, ремонт и обособяване на помещения за целодневно обучение на 5- и 6-годишните деца, ремонт на библиотеката и учителската стая.
„Инвестициите ни в ОУ „Черноризец Храбър“ продължават с изграждането на ново спортно игрище в двора. Това е едно от десетте училища, където ще се реализира този пилотен за цялата страна проект на стойност около 3 млн. лв. Вярвам, че до 2 месеца ремонтите във всичките училищни дворове ще са приключили и ще имат съвременен и отговарящ на всички изисквания вид. Няколко от обектите вече са готови, но не си позволихме да ги откривам предизборно. Целта ни е да подобрим спортно- материалната база на училищата, а извън учебния процес тези игрища да могат да се използват и от гражданите“, заяви кметът Иван Портних, който направи цялостен оглед на двора. Той допълни още, че е готов и проектът за ремонт на оградата на училището и ще се извърши цялостна рехабилитация на прилежащата ул. „Студентска“. Соня Стоянова съобщи, че през годините са извършвани подобрения, има направена хидроизолация на покрива, а на разположение на ученици и учители е модерно оборудване.
„Вярвам, че с общи усилия ще успеем да преобразим образователната инфраструктура в обхвата на целия град. Инвестицията в най-малките варненци е важна, защото това е най-ценния ни капитал. Градът е утвърден образователен център, но трябва да надграждаме постигнатото. Каузата Варна – град на знанието започва от най-малките варненци, минава през целия процес на училищното образование, в тясно партньорство с университетите, кариерно развитие и реализация тук във Варна и в резултат на това по-високи доходи. Няма как да разчитаме за развитието на една работеща икономика в града и региона, ако не инвестираме в образованието. Това сме извели като наш основен приоритет – Варна е и ще бъде иновативен град, който да създава условия всички прекрасни деца да останат и да живеят тук, да развиват и Варна, и България“, каза кметът Иван Портних.
Фото Live.Varna.bg