Откриха нова спортна площадка в ОУ „Ангел Кънчев“

 

Нова спортна площадка откриха кметът на Варна Иван Портних и Марионела Николова, директор на ОУ „Ангел Кънчев“. Базата е разположена в двора на училището и предлага игрища за футбол, баскетбол и модерна фитнес зона.
„Радвам се, че над 1000 възпитаници на училището вече имат съвременни условия за спорт. Тази площадка е пилотна за града и първа от програмата ни за обновяване на спортната база във варненските училища. След като изградихме 230 детски площадки на територията на целия град, сега работим за създаване на условия за спорт на малки и големи в дворовете на още 9 учебни заведени. Чудесно е, че базата вече се ползва активно от учениците и от хората, живеещи в района“, каза кметът.
Марионела Николова благодари за новата придобивка и призова спортната площадка да бъде пазена. Съоръжението е осветено през нощта, поставено е и видеонаблюдение. Зоната отговаря на всички действащи нормативни изисквания за безопасност. На откриването присъстваха Христо Иванов, зам.-кмет, Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“, Кристиян Димитров, директор на дирекция „Спорт“, учители и деца.