Отделението по неонатология във варненската АГ – безспорният лидер в целия Североизток

Отделението по неонатология във варненската СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов“ за поредна година затвърди позициите си на безспорен лидер в цяла Североизточна България. Този път успехът на екипа на болницата е в посока пълно оборудване на отделението, като за първи път в историята на АГ-то секторът за интензивна грижа за новородени и недоносени деца, който е с десет легла, може да се използва при пълен капацитет, тъй като е осигурена достатъчно апаратура. В момента неонатологията е оборудвана изцяло с най-съвременна техника, като усилията за това продължиха няколко години. Средствата, с които беше преоборудвано отделението, бяха събирани с много усилия – чрез мениджмънта на болницата, чрез различни дарителски кампании и чрез дългогодишните спонсори.
Осигуряването на най-добрата медицинска техника е ключов фактор не само за възстановяване състоянието на дечицата, които са се родили с ниско тегло или здравословни проблеми, но и за привличането интереса на най-добрите неонатолози.
Екипът от специалисти, които през годините се доказаха като тим, който е в състояние да намери решение и на най-сложните случаи, вече разчита не само на доверието на медиците в Североизточна България, но и на бъдещите родители. Факт е, че половината от бременните варненки избират АГ болница. Голяма част от тях вземат това решение не само заради екипа, който се грижи за тях в родилно отделение, но и заради специалистите неонатолози, които осигуряват високопрофесионална грижа за децата 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. За изключителните резултати, които се постигат в лечебното заведение, свидетелстват данните, според които огромна част от лекуваните бебета в болницата всъщност са били родени в други родилни отделения не само на територията на Варна, а на една трета от страната. А зад всичко това стоят няколко неща – доверието на пациентите, талантливите медици, модерното оборудване и добрата колаборация с професионалисти от други специалности във Варна.

СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ПО АКУШЕРСТВО И ГИНЕКОЛОГИЯ ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ „ПРОФ. Д-Р Д. СТАМАТОВ – ВАРНА“ ЕООД, 9000, Варна, бул. „Цар Освободител” 150, централа 052/613 798, факс 052/613 797, e-mail ag_varna@abv.bg http://hospital-agvarna.com/