Отварят нов мол

 

12 модерни киносалона и зелена градина на покрива ще бъдат изградени в така и неотворилия врати Galleria Mall във Варна, съобщава Moreto.net. Проектът бе възобновен наскоро и след реализирането му молът ще носи името Delta Planet Varna.

Българската компания АП инвест в сътрудничество с Delta Real Estate, член на Делта Холдинг, вече завършиха придобиването на локацията. Проектът е на стойност 120 млн. евро. Довършителните работи по търговския център с обща площ от 110 000 кв.м ще започнат в най-скоро време, а откриването му е планирано за май 2018 година.

В мола ще има 3 подземни нива за паркиране, 12 от най-модерните кинозали и около 160 помещения за различни предназначения. Планирано е привличане на нови световноизвестни модни марки, а специална атракция ще бъде зелена градина на покрива на търговския център с изглед към Варна и Черно море.

АП инвест е собственост на двама известни български предприемачи – Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат широк спектър от инвестиции в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, селското стопанство и търговията на дребно. Delta Real Estate е компания за недвижими имоти с дейност в много страни в региона. Изпълнението на проекта ще бъде реализирано от българската фирма Планекс.