Осъдиха съпруга на Кремена на 12 години за убийството ѝ

 

 

41-годишният Борислав Николов получи едва 12 години затвор за жестокото убийство на съпругата си Кремена. Той бе поредният обвинен в тежко престъпление, който се възползва от съкратената процедура, за да получи по-малко наказание.

Варненският окръжен съд го призна за това, че в периода 24 – 25.02.2019 г. в семейното им жилище умъртвил съпругата си по особено мъчителен начин за убитата и с особена жестокост, буквално 2 дни преди делото им за развод. Двама от роднините на Кремена бяха конституирани като граждански ищци и предявиха иск за по 100 000 лв. всеки за нанесени неимуществени вреди.

За извършеното престъпление Варненският окръжен съд наложи на Борислав наказание. „лишаване от свобода“ в размер на 18 години, което беше намалено с 1/3 до 12 години. Мъжът ще търпи наказанието при първоначален строг режим. Подсъдимият е осъден да заплати на роднините на жертвата обезщетение за претърпените неимуществени вреди – обща сума в размер на 100 000 лева.

Борислав и съпругата му били женени от няколко години, като през цялото време бракът им бил съпътстван от скандали. Съпругът е бил предупреждаван многократно с писмени протоколи по закона на МВР за агресивното си поведение спрямо 40-годишната Кремена. На 26.02.2019 г. семейството имало насрочено бракоразводното дело във Варненския районен съд. Два дни по-рано, на 24.02.2019 г., съпрузите се скарали отново, като разпрата продължила с жесток побой над 40-годишната жена. Борислав позвънил на майка си, за да изнесат заедно багажа му от апартамента.

След това двамата напуснали жилището и оставили сама пребитата жена. След неуспешни опити да се свърже с дъщеря си на 25.02.2019 г. майката на убитата жена подала сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Екипът на органите на реда проникнал в заключеното жилище, където било открито тялото на жената. Извършената аутопсия показала, че причината за смъртта е масивен кръвоизлив в мозъка. Установени са множество кръвонасядания по цялото тяло, получени при удари със или върху твърди тъпи предмети.