Осъдиха общината да плати 4 хиляди лева заради дупка

 

Малко над 4 хил. лева трябва да плати Община Варна като обезщетение за нанесените щети по автомобил, попаднал на пътна неравност в града. Това става ясно от решението на Районния съд, съобщи Moreto.net.
Пътното произшествие се е случило през лятото на миналата година. Водачът на превозното средство минал през изпъкнал необезопасен капак на отводнителната шахта и необозначено препятствие на пътя. Нанесените поражения, вследствие от инцидента, са счупено стъкло, спукан картер, две предни въздушни възглавници и неизправности на двигателя.
Шофьорът претърпял и неимуществени вреди от случилото се като стрес, уплаха, притеснение и неудобства заради произшествието. Последните са свързани и с факта на изчакване на „Пътна полиция”. Месец след инцидента изпитвал страх от шофиране, което му е създало и затруднения при изпълнение на служебните му задължения. Съдът удовлетворява искането Община Варна да покрие разходите по нанесените щети, имайки предвид, че именно тя има грижата за поддръжката на общинските пътища. Местната управа трябва да плати и 300 лева за неимуществените вреди и преживения стрес от потърпевшия.