Осъдиха мъж от Старо Оряхово за незаконна сеч

 

В три отделни случая – на 1 юли, 27 и 29 август м.г., е установено, че 29-годишният Здравко Я. извършил сеч от държавния горски фонд на общо 45 пространствени кубични метра дърва за огрев от вида „дъб”, без да притежава редовно писмено позволително за тази дейност. Общата стойност на незаконно отсечената дървесина е за над 2000 лева. Подсъдимият има предходна съдимост, също за незаконна сеч на дървета от горския фонд, съобщиха от пресцентъра на Районния съд.
Деянието е извършено в условията на повторност и на продължавано престъпление на територията на ДЛС“Шерба“, в землището на село Старо Оряхово, в периода от 1 юли до 29 август миналата година.
По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, на подсъдимия беше наложено наказание от 7 месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което да бъде отложено с изпитателен срок от 3 години. Незаконно добитите дървета, предмет на престъплението – 45 кубика, се отнемат в полза на държавата. В тежест на подсъдимия са направените разноски по делото. Споразумението е окончателно.