Оперираха варненски национал, вдигат го за Шампионската лига

Варненският национал по плажен футбол Иван Мартинов претърпя успешна операция на кръстни връзки. Интервенцията на състезателя на шампиона МФК Спартак бе извършена от д-р Михаил Вулджев в клиника „Света София“. Според докторите и главния рехабилитатор Петър Петров, възстановяването му ще продължи около шест месеца и той ще бъде готов за новия сезон по плажен футбол. Това означава, че игралият с Черноморец (Бургас) в „А“ група ще бъде на линия за битките на варненския си тим в Шампионската лига. Спартаковци спечелиха за втора поредна година титлата на България в атрактивния спорт и придобиха правото да се пуснат в конкуренцията на най-добрите в Европа. Обикновено двубоите от надпреварата са през май месец, така че Мартинов ще може да проведе и необходимата подготовка за сблъсъците.
През тази година Иван изнесе изключително силен сезон, спечелвайки златни медали в два шампионата – на България и Румъния. С екипа на страната си Мартинов изпъкна като най-добрия подавач в ЕВРО лигата, асистирайки на своите съотборници за цели десет попадения.
Всички негови съотборници и приятели пожелават на Иван успешно възстановяване и завръщане в редиците на тима.
МФК Спартак му посвети награда

Отборът на МФК Спартак стана отбор на Варна за месец септември. Причината е, че възпитаниците на Симеон Христов за втора поредна година спечелиха шампионската титла на България по плажен футбол. Това стана на финалите, които се проведоха във варненския квартал „Аспарухово“. Тимът събра осем от девет журналистически гласа. От името на отбора призът получи Мартин Великов, който сподели: „Това е страхотно признание за нашия отбор. Благодарим за вниманието към нас. Постигнахме много и сме амбицирани да продължим още по-нагоре в развитието си в този толкова красив и атрактивен спорт. Благодарим на всички, които стоят зад нас и ни подкрепят, това ни дава сили занапред да работим още повече и да постигаме нови успехи. Посвещаваме този приз на нашия съотборник Иван Мартинов, който преди дни претърпя операция и му пожелаваме скорошно завръщане в редиците на тима, за да помага на отбора, както го е правил винаги до сега“.
Наградите на церемонията бяха връчени от Кристиян Димитров, директор на Дирекция „Спорт“ в Община Варна, който отбеляза, че и за в бъдеще плажният футбол и останалите плажни спортове, които са лесно достъпни, ще бъдат важна част от спортните мероприятия на морската ни столица.
Симеон Христов иска нов статут за националите

Най-успешният треньор по плажен футбол на България Симеон Христов поиска нов статут за играчите на националния отбор. Воденият от него МФК Спартак Вн се представи достойно в груповата фаза на Шампионската лига в Назаре (Португалия), спечели шампионската титла на страната ни за 2017-а година, а националният отбор на България под негово ръководство завърши на престижното шесто място място в Дивизия „Б“ на ЕВРО лигата.
Симеон Христов направи равносметка за представянето на МФК Спартак, както и на националния отбор. Той сподели и какви очаква да бъдат първите промени в плажния футбол през следващата година.
„Двете най-близки промени, които очаквам и искам да се случат в плажния футбол, са статутът на играчите и подготовката. Изключително важно е за състезателите, които искат да играят плажен футбол, това да е техният приоритет. Техният спорт трябва да е плажният футбол, а не да избират между три. Това съм го записал в отчета си като основен приоритет. Второто важно нещо е подготовката. Трябва да се направи така, че да има стимул повече отбори да водят по- целенасочена и дълга подготовка във времето. Така ще има повече подготвени състезатели. По този начин, идвайки в националния отбор, те няма да се готвят там, а ще са получили вече нужната подготовка. Така ще се покачи нивото на всички състезатели и отбори“, коментира Симеон Христов.