Операта ни изкушава с концерт „В разгара на лятото“

„В разгара на лятото“ – това горещо заглавие носи концертът на 29 юли от 19.30 часа на Основна сцена, в който участват водещи инструменталисти, солисти и, разбира се,  оркестърът на Държавна опера Варна. На диригентския пулт застава Вилиана Вълчева, а другият диригент Стефан Бояджиев се изява в амплоато си на пианист. Специален е този концерт, защото екипът го посвещава на своята колежка Станка Стоева, която отбелязва 25-годишната си творческа дейност като фаготистка в оркестъра на Варненския оперен театър.

16 - Razgar
В програмата са включени популярни песни, фрагменти от опери и филми и това разнообразие от жанрове е продиктувано единствено от пристрастието на изпълнителите към творбите и композиторите, които те самите са избрали да представят. Ето как в една компания се събират Пиацола, Мартинез, Арлън, Пиаф, Албенис, Пучини, Бизе, Делиб, Мусоргски, Бизе, Якоби.
В този концерт всичко е много истинско и много приятелско, споделят фаготистите Светослав Славчев и Атанас Гайдаров, Трио Фаготисимо, струнен квартет Колегиум Варна, Струнен квартет Арте, сопраните Линка Стоянова и Лиляна Кондова, мецосопраните Бойка Василева и Силвия Ангелова, тенорът Стоян Финджиков, басът Гео Чобанов и Пламен Георгиев, който като водещ ще събере отделните елементи в едно цяло.