Огромен разлив наводни алеи и поляни в Морската градина

Огромен теч наводни част от Морската градина в петък следобед. Необичайно слънчевият и топъл ден, в който много много варненци бяха излезли на разходка, поднесе неприятна изненада за тези, които бяха решили да посетят района около Обсерваторията и Аквариума. Някои от тях се оказаха на пътя на буйния разлив, който извираше от началото на алеята под Слънчевия часовник.

Наводнени се оказаха за кратко време както алеите, така и поляните. Потокът стигна и до Крайбрежната алея. Повечето от хората бяха впечатлени, но и доста стъписани от гледката. Мнозина коментираха, че в крайна сметка загубата на това огромно количество вода ще бъде компенсирана от сметките на обикновените потребители.

Възрастни хора, които се разхождат всеки ден в Морската градина, коментираха, че съвсем скоро на същото място е имало друг теч, но не толкова голям. „Уж копаха и го оправиха, ама то се вижда колко са го оправили“, коментира възрастен мъж, според когото дори и по-рано на мястото е имало работници.

Екипи на ВиК – Варна, дойдоха относително бързо на мястото на големия разлив на питейна вода, за да започнат отстраняването на мащабната авария. За съжаление, разливът в Морската градина далеч не беше единственият през изминалата седмица. В средата на седмицата мащабен теч беше регистриран по ул. „Никола Вапцаров“ в района на ВВМУ и ДКЦ „Чайка“, като при него водата стигна чак до Икономическия университет. В неделя пък от ВиК съобщиха за друг сериозен проблем, който остави без вода живеещите в карето между бул. „Цар Освободител“, „Струга“, „Вл. Варненчик“ и „Отец Паисий“. От водното дружество не пропуснаха да уточнят, че за аварията е виновна пътностроителната фирма „Хидрострой“.

Фото Веселин Златков