Обявиха победителите в конкурса за арт фотография на Contempo

25 фотографи – професионални и любители, се включиха в конкурса на фондация „Рая Георгиева“ в рамките на VIII Международен фестивал за съвременно изкуство Contempo във Варна. Целта на организаторите бе да фокусират вниманието към творческия процес в скулптурата и да провокират участниците към свой прочит на артистичните послания.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Голямата награда – творческа екскурзия в Италия и самостоятелна изложба в галерия „Буларт“, се присъжда на Иглика Железова за творбата й „Ограничени в безкрая”. Първа награда е за Красимир Делчев за серията „Да ваеш камъка с ръце”. Присъдени са две втори награди – за Петър Бонин и Мария Иванова, и две поощрителни – за Кристина Симова с  „Истината е някъде там”, и за Миряна Бучкова – Stone fan. Снимките ще бъдат представени на варненската публика в колективна изложба на 25 октомври от 18 ч. в салона на галерия „Буларт“.

10-snimki-2
7 скулптури, изработени по време на Сontempo, бяха дарени на Община Варна. След решението на експертния съвет по естетизация на градската среда три от тях ще бъдат експонирани на различни места в Морската градина, две – в градинката на площад „Атлантическа солидарност”, по една ще има пред сградата на Община Варна и пред Дома на архитекта.