Община Варна ще инвестира над 20 млн. лв. във „Владиславово“

Проекти на стойност над 20 млн. лв. ще бъдат реализирани в рамките на година за развитието на район „Вл. Варненчик“, съобщи кметът Иван Портних. След мащабното обновяване на основните булеварди, обслужващи района – бул. „Константин и Фружин“, „Трети март“, „Янош Хуняди“, след ремонта  на парка, след изграждането на нова пристройка в ОДЗ 11 и нова детска ясла инвестициите в района продължават, обясни той.
Само по новата оперативна програма „Региони в растеж“ са осигурени 8 300 000 лв. за облагородяване на междублокови пространства (основно в 4-ти микрорайон, в т.ч. ремонт на ул. „Янчо Мустаков“), 3,2 млн. лв. за ремонт и модернизация на Първо основно училище, 3 млн. лв. за ремонт и модернизация на СОУ „Пейо Яворов“, 625 000 лв. за обновяване на ОДЗ „Първи юни“ и 470 000 лв. за ремонт и оборудване на Народно читалище „П. Р. Славейков 1928“, каза Иван Портних.
Общината предвижда ремонт на бул. „Св. Елена“ – в отсечката от разклонението на „Трети март“ и „Св. Елена“ до магазин „Лидл“. Проектираме и изграждане на голям спортен център във „Вл. Варненчик“, той като районът има необходимост от модерна спортна база, каза кметът.