Общината отговори за Грамадата: Камъните от 2013-а не били изхвърлени, само прибрани

Грамадата от камъни, натрупана от варненци под прозорците на кмета при протестите от  2013-а, не е разрушена, заявиха в съобщение до медиите от Община Варна. Тя била само „временно преместена“. Ето и пълния текст на съобщението от пресцентъра на Община Варна:
„Във връзка с ремонт на пешеходната зона – пред сградата на Община Варна, при който трябва да бъде подновена настилката, Грамадата от камъни е временно преместена и се съхранява в база на общинско предприятие.
Съдбата й ще бъде решена от ОбС на Варна след обсъждане на всички проекти и предложения на неправителствени организации и граждани.“
Междувременно много граждани коментираха в социалните мрежи изчезването на свидетелството на недоволството на варненци от 2013-а. Реакцията не се ограничи само до обсъждане на действията на общината, но и на самото гражданско общество в града. За момента мнозина варненци завяват, че ще се съберат под прозорците на кмета на 20 февруари.
Това е датата на запалването на варненеца Пламен Горанов, който реши със собствен протест да поиска оставката на тогавашния кмет Кирил Йорданов и на Общински съвет – Варна. След като Йорданов на няколко пъти отказа да напусне кметския пост, гражданите започнаха да трупат камъни на мястото, на което горя Горанов. „Ще се върнем отново на 20 февруари, с цвете и камък“, написаха много варненци, огорчени от премахването на Грамадата.