Обсъждат забрана за достъп до детските площадки през нощта

Група варненци внесоха интересно предложение в общината. Да се забрани достъпът до детските площадки във Варна на всички лица от 22.00 до 08.00 часа. Това гласи част от гражданско предложение за допълване на проекта за нова Наредба за обществения ред, който бе публикуван в началото на месеца, съобщи Moreto.net.

“На площадките се събират лица, които разговарят на висок глас, слушат музика, пият алкохол, ползват и повреждат детските уреди, чупят пейки и клони, разхождат кучета, замърсяват. Имайте предвид, че детските площадки са разположени в непосредствена близост до жилищни блокове, където по това време се опитват да спят хората, които на другия ден са на работа и от чиито доходи се плащат данъци“, обръщат се към Общината потърпевши.

В предложението се настоява „да има заплащане на глоба в размер на не по-малко от 50 лева за всеки един в групата на нарушителите при първо нарушение и на по-високи глоби при второ и последващо нарушение.“

В настоящия проект на наредбата е заложено употребата на алкохолни напитки на детски и спортни площадки да бъде забранена и подлежаща на санкция. Документът е публикуван на 1 юли и в продължение на 30 дни могат да бъдат отправени мнения, предложения и становища от заинтерисованите страни.