Обновяват пазара на цветята до катедралата

Старият пазар за цветя зад катедралния храм във Варна вече не съществува. От сергиите са останали само стари железа, които се режат и извозват от градинката. По мнението на мнозина варненци, действията по разчистването на старите бараки са не само необходими и навременни, но дори и закъснели. Повечето от сергиите наистина имаха окаян вид и макар отрупани с цветя и букети, някои от тях изглеждаха доста зле от години. Колко грозни са бараките личи и от това каква гледка представляват, след като бяха лишени от цветната и ароматна стока по тях.
Около останките на стария цветен пазар са опънати ленти, а по дърветата, стълбовете и на други места има закачени бележки, които канят варненци и гостите на града да се върнат на същото място след месец. Това означава, че дотогава на мястото ще бъдат поставени нови павилиони, вероятно доста по-красиви и модерни.

3 - Katedrala 1
За съжаление обаче, явно новият цветен пазар няма да е готов за 15  август, празника на Варна, и на катедралния храм, наречен „Свето Успение Богородично“. Най-недоволни от това са търговците, които трябва да си вземат почивка през август, когато в морската столица се стичат най-много хора. Те се дразнят малко и от факта, че обновяването на пазара не засяга настанилите се отскоро продавачки на дантели, които не ползват павилиони, а излягат стоката си на опънати въженца между стълбовете и дърветата.

3 - Katedrala 4
За една седмица обновяването на сергиите напредна доста. Вече има поставени нови и по-модерни павилиони, които ще гарантират удобството на търговците и през по-студените месеци на годината.