Областният управител проверява половата равнопоставеност в институциите

 

Областният управител на Варна Стоян Пасев ще събира кандидатури за Отличителен знак за значими постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност на жените и мъжете в Република България, съобщи Moreto.net.
Всъщност инициативата е национална и идва от Министерството на труда и социалната политика. Основната цел на присъждането на отличителния знак е да се насърчат усилията на все повече институции/организации, както и конкуренцията между тях. Това на свой ред ще доведе до по-ефективни политики, насочени към постигане на равни права на жените и мъжете в България, се казва в съобщението, разпространено и чрез Областната администрация във Варна.
Срокът за подаване на необходимите документи от заинтересованите лица е до 17:30 часа на 9 февруари. Отличителният знак ще бъде връчен около 26 април във връзка с годишнината от обнародването на Закона за равнопоставеност на жените и мъжете. Предвижда се да бъдат връчени три награди в три категории: държавни институции (централна и местна власт), стопански и нестопански организации, и обществени организации и институции.
Всички кандидати е необходимо да посочат техния принос, като за целта попълват приложената анкета за оценка на кандидатите.