Обиден гаф: За втори път пренебрегнаха проф. Клисарова при официална церемония

Гаф с протокола предизвика негодувание по време на честването на Съединението във Варна. При поднасянето на венци пред паметната плоча на княз Александър Батенберг, водещите на официалната програма обявиха, че жестът на почит е единственото от депутатите на ГЕРБ. Това дълбоко засегна представителите на останалите парламентарни групи, които присъстваха на събитието.

Народният представител от БСП проф. Анелия Клисарова направи специално изявление по този повод пред медиите. Тя подчерта, че това не е първият случай, в който управляващите са единствените споменати по време на официална церемония.

„Аз не съм по-малко народен представител от тези на ГЕРБ. На поднасянето на венци присъстваха и членове на Народното събрание и от БСП, и партия „Воля“. Лично аз се чувствам изключително обидена!“, заяви представителката на левицата в парламента.

Тя допълни, че това е втория случай, в който става обект на подобно пренебрежение по време на чествания във Варна. В деня на Освобождението на морския град, 27 юли, тя специално поръчала венец. Организаторите на тържеството обаче отказали да съобщят името ѝ.

„Това вече не е от немарливост. Първия път може и да е било, но според мен вече е тенденциозно“, коментира народният представител проф. Клисарова.