Няма кой да спре хандбалните отбори на Варна

Локо проспа полувреме, но после прегази габровци
Спартак изнесе хандбална лекция на НСА в София


Хандбалните отбори на Варна продължиха победния си рейд в „А” група и са в челото на класирането.
„Локомотив” е лидер, след като взе трета поредна победа. Подопечните на Никола Карастоянов надиграха Чардафон (Габрово) с 28:21 (11:11) в зала “Владислав”.
Шампионите срещнаха трудности само през първото полувреме, но после наложиха своя стил на игра, който ги превърна в тотален доминант у нас вече втори сезон.
„Слабо първо полувреме за нас. Не можахме да вкараме повечето си положения, докато съперникът реализира всичко. Аз трудно мотивирам момчетата, тъй като нямаме конкуренция у нас, но не трябва да се отпускаме, за да не си правим сами мачовете трудни. Иначе след направените корекции през второто полувреме всичко си дойде на мястото. Бяхме концентрирани в завършващия удар и след като дръпнахме с 9-10 гола, спокойно завършихме срещата”, заяви за „Народно дело Седмицата” треньорът Никола Карастоянов.
Най-резултатен от победителите е Живко Димов с 9 гола.


Следващият мач на Локо с Пирин ще е на неутрален терен поради наказание на отбора от Гоце Делчев. „По програма трябва да играем в събота, но е възможно да преместят срещата за неделя. Още не са ни казали в кой град ще гостуваме”, уточни Карастоянов.
Изцяло със свои юноши „Спартак” също продължи да мачка в елита. Тимът спечели втора победа, сега над НСА с 36:27 (17:16) в София. Както е известно, спартаклии имат и едно равенство от първия кръг в Гоце Делчев.
Треньорът Веселин Станков заяви за „Народно дело Седмицата”, че са надделели с променена защита през второто полувреме и силна игра на вратаря Ивайло Костов.
„След почивката променихме защитата. Станахме по-агресивни и след като поведоха с 5-6 гола, момчетата се успокоиха. Домакините пък отпаднаха физически, и ние ги надбягвахме. Разликата в мача обаче направи нашият вратар Ивайло Костов. Той хвана всичко и ни улесни. По традиция на ниво бяха също Мартин Тодоров, Данчо Михайлов и Георги Стоянов. По-младите също изпълниха поставените задачи”, каза Станков.
Най-много голове за успеха вкара Мартин Тодоров – 8. Авторите на другите попадения: Георги Стоянов – 7, Йордан Михайлов – 6, Здравко Славов – 4, Даниел Ангелов и Георги Динев – по 3, Ивелин Йорданов и Благовест Димитров – по 2, и Димитър Стоянов – 1.
В събота Спартак приема Локомотив (ГО) от 17 часа в залата на първа езикова гимназия. „Радващо е, че състезателите изпълняват поставените задачи, стремят се да правят в мачовете това, за което тренираме, и да поддържат постоянство в играта”, каза още Веско Станков.