Новият треньор на Спартак: Няма да позволя на съдиите да се подиграват с нас

Новият треньор на Спартак Димитър Дмиитров гарантира, че няма да промени своето поведение край тъчлинията и ще продължи да реагира емоционално, ако види съдийска несправедливост срещу тима си.

„Няма да позволя на съдиите да се подиграват със Спартак. В миналото също беше така с отборите, на които съм бил треньор. Още в третата минута видя ли, че съдията не е прав, веднага реагирам. Преди 11 години, когато се лекувах от сериозен здравословен проблем в Австрия, професорът ми каза, че трябва да се откажа от футбола заради емоциите и напрежението. Аз му отговорих, че ако е решил да ме убива, може да го направи, но с футбола не мога да спра. След боледуването промених собствения си мироглед, промених си храненето и начина на живот, но емоционално не успях да променя. Емоциите са в мен и такъв ще остана и занапред“, каза Херо. Той заяви още:

„Причината да поема Спартак е отношението, което показаха към мен Павлин Николов и Асен Миланов. Моето идване се забави по лични причини, но в крайна сметка изпълних обещанието си и съм тук. Това, което видях отборът да играе при Киселичков, е правилното, но трябва да направим сериозна и качествена селекция, за да могат новите футболисти да вдигнат класата и нивото на Спартак. Искам той да е коренно различен отбор напролет, да играе още по-атакуващо и агресивно, и да не отстъпва на отборите, които са най-близко преди него в класирането. На седем точки сме под чертата, но ще направя всичко по силите си Спартак да се спаси. Реших да дойда също тук, тъй като Спартак е отбор с богата визитка и традиции и съм впечатлен от поведението на феновете на клуба както на мачовете у дома, така и на чужд терен. Обичам да работя с български футболисти, но когато у нас не виждам такива, които могат да ни свършат работа, е нормално да се насочим към чужденци. В зимната ни селекция ще има както българи, така и легионери. Имена обаче ще съобщим, когато всичко е 100 процента сигурно. Иначе вече отдавна работим по селекцията. Ще преценим с кои играчи да се разделим, когато видим какви нови попълнения сме успели да вземем. Всеки иска да играе като Манчестър Сити, но трябва да видиш с какви играчи разполагаш и на базата на техните качества да изграждаш стила на тима. За първи път поемам отбор, който е на такова място в класирането, но ще дам всичко от себе си да успея да постигна целите на клуба. Естествено, че ще разчитам на млади футболисти от школата, но това ще стане на по-късен етап, тъй като в следващите шест месеца целта е само една – Спартак да се спаси, а аз вярвам, че ще се спаси.

Знам, че се хващам в много тежък и труден момент, но обещавам, че ще работя изключително сериозно и отговорно, за да спасим отбора от това състояние, в което се намира. Трудно ще е, но се надявам да успеем. Основната ми цел във Варна е да останем сред най-добрите отбори. Ще ни бъде доста трудно защото и конкурентите ни надграждат селекцията си. Останем ли обаче в елита смятам, че отборът ни ще бъде доста по-различен и ще придобие съвсем друго лице.“

Футболистите на Спартак ще имат разпускащи тренировки до 14 декември, когато излизат в зимна ваканция. Първата тренировка от зимната подготовка е насрочена за 4 януари 2023 г., когато играчите ще преминат и медицински изследвания. От 4 до 18 януари „соколите“ ще се готвят у дома като ще изиграят две контролни срещи – на 14-ти с Локомотив (Горна Оряховица) и на 18-ти с Добруджа. От 19 януари до 3 февруари отборът ще е на лагер в турския курорт Анталия, където ще изиграе четири проверки, а съперниците в тях в момента се уточняват.

Съсобственикът на Спартак Павлин Николов призна, че контактите им с Димитър Димитров-Херо са били от август, като до този момент треньорът е помагал, без да му се плаща, със селекцията и други съвети по футболни въпроси. „Херо правеше всичко това безплатно и се радвам, че успяхме да го привлечем като старши треньор. Знаете, че имаме амбициозен проект и неслучайно инвестираме толкова милиони в инфраструктура и клубна база. Първата и основна цел на този етап обаче е Спартак да се спаси, а после ще следваме стъпка по стъпка нашия план“, заяви Николов.