Новият треньор на Спартак няма да е кадър на клуба

 

 

Извежда отбора за първа тренировка до 10 дни

 

Георги Арнаудов също ще напусне родния си клуб

 

Новият старши треньор на Спартак няма да е кадър на клуба, научи „Народно дело”. Изпълнителният директор Мартин Зафиров преговаря със специалисти извън Варна и един от тях ще бъде назначен на поста още днес или по-късно тази седмица. До 10 дни той ще изведе отбора и за първа тренировка от лятната подготовка.

Както е известно, Енгибар Енгибаров напусна клуба. „Уведомих ръководството, че напускам Спартак поради лични причини и му благодаря за гласуваното доверие. Благодаря и на футболистите за професионална свършената работа, както и на феновете за безрезервната подкрепа. Пожелавам успех на отбора в професионалния футбол”, заяви Енгибаров.

47-годишният специалист води спартаклии в периода януари 2018/май 2019. Той пое разбит отбор, с малко точки и в дъното на третия ешелон, но успя да го стабилизира  и да надгради, и само за 17 месеца го върна в професионалния футбол след пауза от повече от 4 години.

Мартин Зафиров призна, че е изненадан от решението на треньора.

„Може би решението му е продиктувано от бюджета, който му предложихме. Той не е такъв, какъвто се иска и на двете страни. Но признавам, че съм изненадан. Не искахме да става така, това не трябваше да се случва. Съжалявам, че стана така. Благодарим на Енгибар за работата и всичко, което направи за Спартак”, заяви Зафиров.

Разбра се още, че треньорът на вратарите Георги Арнаудов също ще си тръгне от родния клуб, тъй като работата му в Община Варна не му позволява да участва пълноценно както в предсезонната подготовка, така и в тренировките по време на първенството.