Никола Карастоянов: 25 000 лева трябват на Локо само за един кръг в Европа

 Отборът не издържал психически в битките за държавната титла

Контузиите на Тансер Юсню и Йордан Попов също се отразили негативно

Треньорът на хандбалния Локомотив Никола Карастоянов за втора година поред изведе отбора до купата на България и второто място в „А“ група. Във финала за титлата варненци отново изгубиха от Фрегата (Бургас), този път с 1:2.
Каква е оценката за представянето на Локо през сезона? Какво не му достигна да е шампион? Ще играе ли в Европа?
На тези и други въпроси Карастоянов отговаря в ексклузивно интервю за „Народно дело Седмицата“.

30-02

30-03

– Г-н Карастоянов, как оценявате представянето на тима през сезона?
– Оценката ми е много добра. Защитихме купата и станахме втори. Много искахме да донесем титлата във Варна след 8 години, но за съжаление не успяхме. От друга страна пък доказахме, че сме по-силният отбор във Варна.

– Защо не станахте шампиони?
– Причините са две. Първата е, че не издържахме психически. След 16-те поредни победи през редовния сезон всички смятаха, че едва ли не сме станали първи и съперникът във финала ще е аутсайдер. Това ни изигра лоша шега и момчетата рухнаха психически в последните два мача от финалния плейоф.
Липсваха ни също контузените титуляри Тансер Юсню и Йордан Попов. Предвид силата на Фрегата и нашия потенциал, да сме без двама основни състезатели в трите решителни мача, това ни се отрази негативно върху играта и предопредели крайния изход.

– Оказа ли влияние фактът, че Фрегата разполага с повече пари от Вас, отпуснати от община Бургас?
– Парите са в основата на една качествена селекция, равностойна пейка, висока конкуренция. Те дават и спокойствие. Но ние показахме, че и с по-малко средства може да сме в битката за титлата до края.

30-01

– Бяхте казали, че няма да спирате Бранимир Балчев и Тансер Юсню, ако ги поиска чужд клуб. Имат ли вече оферти?
– Нищо конкретно. Но при положение, че получат такива през лятото, на секундата ги пускаме, за да се развиват. Няма да искаме нито стотинка за тях.

– Ще играете ли в „Чалъндж Къп“?
– Зависи от това дали ще намерим пари. Миналата година само за един кръг в Европа похарчихме около 25 000 лева. Сега, ако участваме, ще започнем от втория кръг.

– Два пъти поред сте втори. Какво ще направите, за да продължите да се борите за титлата и през следващото първенство?
– На първо място ще привлечем поне три добри попълнения от други наши клубове и ще опитаме да запазим ядрото на състава. После трябва да направим пълноценна подготовка със сериозни контроли.

– Изявил ли е желание някой от настоящите хандбалисти да напусне?
– Двама-трима намекнаха за подобно нещо, но засега не са си тръгнали.