Никола Карастоянов: Гледахме Кеймбридж, не са страшни!

„Локомотив“ няма да подцени британците

Състоянието на Тансер Юсню тревожи треньора

30-01

В хандбалния Локомотив вече придобиха впечатления от играта на евросъперника им Кеймбридж от клипчета в Интернет.
„Това, което видяхме, е достатъчно. Не са страшни и са по-слаби от белгийците, които ни елиминираха миналата есен. Имат чужденци – сърби и хървати, но в крайна сметка само от нас зависи дали ще продължим напред“, заяви за „Народно дело Седмицата“ треньорът на Локомотив Никола Карастоянов.
Както е известно, след споразумение с англичаните двете срещи от третия кръг на „Чалъндж Къп“ ще се играят в Камчия – на 21 и 22 ноември.
Карастоянов обаче уточни, че е абсурдно да подценят съперника.
„Това че сме два пъти домакини, нищо не означава. Когато аз играех, веднъж и ние си продадохме домакинството. Гостувахме два пъти на отбор в Кипър, но го бихме. Така че сме задължени да подходим максимално сериозно и отговорно срещу Кеймбридж, за да не си създаваме сами проблеми“, каза още Карастоянов.
Той разкри, че е притеснен за един от двата си най-добри състезатели – Тансер Юсню. Разпределителят не тренира от 10 дни заради болки в кръста.
„Ходи по лекари и чекръкчии, но засега няма подобрение. Надявам скоро да се оправи, за да не се наруши игровият ритъм преди старта ни в Европа. Тансер е незаменим за нас. Видяхте, че след като се контузи в първия мач на шампионския плейоф за титлата, вече не бяхме толкова конкурентоспособни и не можахме да спечелим златните медали“, завърши Карастоянов.

Пенко Златев
До 2 години Мартин Тодоров ще играе в голям клуб

30-03

Бляскава кариера на 18-годишния Мартин Тодоров предрече треньорът на хандбалния Спартак Пенко Златев.
В момента талантът е голмайстор на мъжкия представителен тим на клуба и най-добрия му състезател. Силата му е като дясно крило, но се се справя и като гард.
„На европейското за юноши във Варна Мартин се представи най-добре от нашите. Това сякаш му даде самочувствие и продължи стремглаво нагоре. Силен е физически, мощен с рязка лява ръка. Ако имаше и ръст, щеше да е нещо голямо. Но и така, е готов за голям хандбал. Най-важното е, че сериозно момче и иска да се развива“, каза за „Народно дело Седмицата“ Пенко Златев.
Наставникът отиде по-далеч и предрече, че още до 2 години е възможно Мартин да напусне България и да премине в добър европейски клуб.
„Той има качества да играе дори в Германия. Хайде, да не е в елита, но поне във втора и трета дивизия“, каза още Златев. Специалистът е убеден, че именно с хандбалисти като Тодоров може да бъде възстановен националния отбор на България.
„Шест години вече нямаме държавен тим за мъже, но ако всеки треньор у нас помага на най-перспективните си състезатели да се развиват в правилната посока, както ние правим с Мартин, скоро България ще има отново мъжки национален отбор, който няма да е аутсайдер на хандбалната карта, както досега“, завърши Златев.

„Баските“ с покана от Гърция

Гръцки клуб изпрати покана на волейболния Черно море БАСК за контролен мач, съобщи за „Народно дело Седмицата“ Юли Тупанков.
„Това е прекрасна възможност да положим началото на едно взаимно полезно сътрудничество, но не зная дали ще можем да пътуваме заради натоварената ни програма“, уточни Тупанков. Той призна, че  за 11 дни ще изиграят шест проверки. Първата бе вчера с националния отбор на Дубай в Спортпалас. Пак там във вторник двата отбора ще се срещнат отново. Следват три мача за варненци от Черноморските игри – срещу гръцкия Александропулис, Арда и Нефтохимик в зала „Христо Борисов“. На 12 октомври „баските“ ще гостуват на Нефтохимик за мач, преди който домакините ще представят отбора си за новия сезон.
„Възможно е да играем и седми спаринг – с Добруджа, ако шампионите намерят удобна дата. Много съм доволен, че ще участваме в подобни сериозни срещи, тъй като те ще ни помогнат да влезем подготвени в новото първенство на Суперлигата“, допълни Тупанков.
Черно море БАСК започва в елита с домакинство срещу Славия на 18 октомври.

Шампионът Йордан Йорданов
Духът ми е като на младеж

30-04

Духът ми е като на младеж. Това заяви за „Народно дело Седмицата“ варненецът Йордан Йорданов, след като спечели четири медала на балканското първенство по лека атлетика за ветерани в Нови Сад.
Йордан стана шампион с щафетата, взе сребро на дълъг скок, както и бронз на скок височина и троен скок.
В щафетата България победи силните отбори на Хърватия и Румъния. Щафетата по постове: Павел Ширилинков – 800 м,
Георги Бакалов – 400 м, Димчо Димов – 200 м, Йордан Йорданов – 100 м.
„С всеки изминал месец чувствам все по-голямо желание да тренирам и да се състезавам. Календарът на ветераните не е богат, а и трудно се намират пари, за да отидеш на голямо състезание. Но аз все още имам дух на младеж, горя от желание за изява и силно се надявам, че ще мога да участвам и на европейско първенство“, каза Йорданов.