Необичаен сигнал: Младеж помете стъклата на улица след поредната катастрофа

 

Необичаен сигнал се получи на редакционната ни поща в края на миналата седмица. Обикновено посланията на читателите ни са свързани с нерешени проблеми, но този път не беше съвсем така. По-скоро този път се говореше за свършената добра работа от страна на гражданин, който не чака, щом е решил, че може да бъде полезен на града си.
„Добър гражданин мете стъкла от ПТП, състояло се преди 16 часа във Варна. Това е на кръстовището на ул. „Мир“ с изхода на бул. „Васил Левски“. Институциите отново не си вършат работата“, това обяснение получихме за кадъра, изпратен от наш читател.
Публикация по темата в най-четения новинарски сайт на Варна „Петел.бг“ събра доста коментари за това кой всъщност има задължението да почиства натрошените стъкла и други парчета след поредния сблъсък на пътя. Изказани бяха дори мнения, че това трябва да се вмени като задължение и дори донякъде като наказание на самите участници в катастрофите. Естествено, имаше и опоненти на това виждане, които коментираха, че точно това е най-малката грижа на хората, които тепърва са преживели удар в движение. Така или иначе разчистването на остатъците от катастрофи си остава изглежда без специален изпълнител. Преди време с обществена поръчка община Варна определяше фирма, която специално да се занимава с възстановяването на знаци, стълбове, ограждения, мантинели и други съоръжения, пострадали при пътни инциденти. Дали сега тази практика продължава да съществува, или организацията е друга, също не е много ясно.