На прощаване с България: Студент написа разтърсваща изповед: „Тази държава ни убива!“

Студент от университет във Варна изпрати до редакцията ни разтърсващо писмо. С него той иска да обясни защо смята да изостави образованието си и да поеме към чужбина, за да търси щастието си, което според него е невъзможно в днешна България.
Той е един от хилядите млади българи, които вземат това решение.
20-годишният младеж, който предпочете името му да не бъде публикувано, изрично заяви, че не търси слава.
Той просто иска да сподели с цяла България това:

Здравейте, ще започна направо.
На 20 години съм, уча – студен съм (за кратко) във Варна. Като всеки нормален човек спестявам пари, но спестявам за да се махна от тук. Махам се от държавата, която ограбва и разплаква родителите ми, махам се от държавата която убива бабите и дядовците ми от глад, махам се от тази държава, която поробва приятелите ми.
Държава на чужди интереси, на ням народ и на престъпност и измама. Една държава, в която плащаме застраховки на превозни средства, които не караме, плащаме за образование, което не получаваме, плащаме и за образование, което получаваме, но нищо не разбираме от него, плащаме ток сякаш за три семейства отгоре.
Омръзна ми да гледам как родителите ми крият пари, как се лишават от елементарните си нужди, как следят всяка светеща крушка и всяка капка вода, която падне в излишък…
И всичко това за да ми дадат образование, за да бъда студент и да ходя на място, където декани, доктори и подобна измет си пълнят гушите от все още 20-годишни деца, чакащи да променят бъдещето си, придобивайки знания. И какво ще се случи с нас? Ще имаме висше и с дипломата си ще ходим в джоба, докато метем нечий чужд вход или продаваме цигари в близкият супермаркет.
Махам се и въобще не ми пука за референдумите на Слави Трифонов, за измамната кражба на газ, за електронното гласуване на тази скапана държава и за всичко случващо се около нея. Защото не може 30 човека да се борят срещу скапаният ни парламент, защото надигнем ли се, те ни изравняват със земята. Защото и сам войнът е войн, но е трудно…
Успех приятели, пазете се мамо и тате, почивайте в мир, скъпи мои баба и дядо. Здравната ни система също ще си плати и те ще страдат, обещавам ви… За вашите лекарства по 150 лева на пенсиите ви от 200 лева.
И тези, които си пълнят гушите от вас, ще страдат за сметките ви за ток по 150 лева на пенсиите ви от 200. Всичко ще се подреди, но няма да го видите, няма да го видят и мама и татко, няма да го видя и аз…
Защото крадците вече са се устроили за няколко поколения напред. Моите уважения, скъпи хора, които ще прочетете това, бягайте докато можете или се борете докато имате дух, защото вече прекършиха моя, а съм едва на 20.
Един студент, който ще остане скрит под името на масата, един българин, чиито деца ще бъдат не българи, а европейци, родени някъде по света. Успех приятели, пазете се…
Ще искат да вземат и душите ни, не ги давайте!