На откриването на Световната купа по спортна гимнастика във Варна: Шефът на двореца изуми VIP гости със съчетание на успоредка

Изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов показа, че е на „ти“ със спортната гимнастика по време на откриването на Световната купа в зала „Конгресна”.
Христов демонстрира завидни умения на успоредка пред кмета Иван Портних, министъра на спорта Красен Кралев, легендата Йордан Йовчев, шефа на федерацията Красимир Дунев и другите VIP гости на събитието, които останаха без думи по време на съчетанието.
Иначе в първия ден на надпреварата в събота Исус Маринов изигра стабилно съчетание и без сериозни неточности успя да заеме 9-о място на финала на халки. Бурно подкрепян от публиката по трибуните, нашият национал даде всичко от себе си, но по-голямата сложност в съчетанията на неговите конкуренти не му позволи да заеме по-предно място.
„Малко не ми достигна да направя всичко както исках. Все пак с участието си имах възможност да натрупам опит, да усетя напрежението. Всяко зло за добро“, обясни Маринов.
Победител стана Игор Радивилов (Украйна), който изпревари сънародника си Олег Верняев с минимална разлика. Трети се нареди Данийл Казачков (Русия).
Валентина Рашкова се класира седма във финала на смесена успоредка. Българката изигра отлично съчетанието си, но направи грешка при приземяването, която не й позволи да заеме още по-предно класиране.

30-03
„Доволна съм от цялостното си представяне, но не и от начина, по който завърших. Никога не съм допускала подобна грешка на състезания. Амбицията ми да направя отскока перфектно ми дойде в повече. Ентусиазмът и на публиката ми повлия. Вече работя по много по-сложни елементи, които значително ще повишат началната ми оценка и ще имам възможност да се боря с най-добрите“, сподели Валентина.
Победителка в дисциплината стана европейската шампионка за девойки на този уред от първенството в София през 2014 година Дария Скрипник (Русия), която изпревари сънародничката си Евгения Шелгунова и Джулия Щайнгрюбер (Швейцария).