На косъм от сериозен инцидент: Варненски полицай предотврати взрив на Нова година

На косъм от сериозен инцидент се е разминала празнична Варна в първите минути след настъпването на 2017-а. В центъра на града възниква пожар тъкмо в момента, в който всички празнуват. По неизяснени до този момент причини започва да гори контейнер за боклук. Опасността идва от факта, че буквално залепен до контейнера е лек автомобил. Всичко се развива за секунди, става ясно от свидетелства на очевидци.

9-pozhar2
За щастие в този момент на метри от пожара е варненски служител на реда, който по това време празнува в близко заведение със свои приятели. Ето и неговия разказа за случилото се:
„Със семейството и мои приятели се намирахме в едно заведение на ул. „Преслав“ и докато си танцувахме след празничната заря, видях как на няколко метра от заведението до една сграда имаше паркирани няколко автомобила, а до тях два пластмасови казана за отпадъци.
От единия излизаха огромни пламъци, а беше залепен за колата. Веднага се обадихме на колегите ми от Първо РУ и с един мой приятел изтичахме до колата и започнахме да гасим пожара с ръце, като хвърляхме сняг от земята. Без никакъв успех, за съжаление. Тогава дръпнахме казана с риск някой от нас да се изгори от вече разтичащата и горяща пластмаса в средата на платното за движение далеч от колите и от сградата.
Добре, че от заведението дойде един сервитьор с пожарогасители. Веднага взех единия и запознах да гася. Заедно със сервитьора загасихме пламъците, докато дойде пожарната. Момчетата от пожарната дойдоха много бързо, буквално на 3-4 минута, и добре че дойдоха. Пожарогасителите вече свършиха и уж пожарът беше загасен, но както си стоя, изведнъж лумна отново.
Пожарникарите го изгасиха напълно. Представете си какво можеше да се случи, ако колата беше пламнала или имаше газова уредба. До нея имаше още една кола, а до нея сграда.
Папараци с телефони колкото искаш имаше, но никой от празнуващите не се притече на помощ. Дори докато гасяхме, един господин, който наблюдаваше зрелището, се провикна, че искал огън и че не трябвало да се гаси…“