На границата на август и септември: Храна, кино и звезди радват варненци

Веселин Златков

Едва ли има нещо, което да събира хората толкова бързо и успешно, колкото вкусната храна. Затова и не е никак изненадващо, че масовите кулинарни прояви във ваканционна Варна това лято са многобройни и разнообразни.

На границата на август и септември в Морската градина се провежда нов и интересен фестивал, наречен „Кино и храна“. Основната атракция в него все пак са щандовете с разнообразни и оригинални кулинарни изкушения от различен характер – от ароматна скара, през пици и хамбургери, до изкушения за претенциозни почитателите на по-здравословната храна.

По-важното все пак е, че програмата включва и много артистични прояви. Както става ясно и от заглавието на проявата, киното на открито има централно място. Филмите обаче са свързани пряко с темата за храната и готвенето, което, както знаем, не е само необходимост, а може и да е вдъхновяващо изживяване за всички сетива. Заедно с това в програмата са включени и концерти, които привличат и „гладните“ за хубава музика слушатели.

Всеки фестивал, разбира се, трябва да има своите звезди, а тук те са в изобилие – P.I.F , Филип Аврамов, Катето Евро, Миленита, Бате Енчо. В програмата на фестивала беше включен и специален акцент в памет на Aнтъни Бурдейн. Разбира се, освен храна, кино, музика и забавни презентации, около макета на Черно море пред Аквариума има предвидени много приятни изненади за децата, а също и щанд с разнообразни готварски книги.