Националите по плажен футбол тръгват от Варна към историческо представяне

 

Националният отбор на България по плажен футбол ще изиграе две контролни срещи с Молдова. Двубоите ще се проведат на пясъка във варненския кварталАспарухово„, като първата е днес от 18,30 ч., а вторатаутре от 10,30 ч. Двата спаринга ще бъдат генерална репетиция залъвоветепреди мачовете им от ЕВРОлигата, които ще се играят на 6, 7, и 8 юли в Назаре, Португалия. Тимът ни е в ДивизияБ„, а в групата ще срещне съставите на Чехия, Норвегия и Андора. Възпитаниците на Симеон Христов стартират срещу Андора на 6 юли (петък) от 18,30 ч. българско време, ден покъсно срещат Чехия в 16 ч., а третият им сблъсък е на 8-ми от 17,15 ч. срещу Норвегия. Любопитното е, че феновете на този спорт могат да наблюдават българите в ефира на телевизия A1, която ще излъчва целия турнир, както бе и през миналата година.

Националите се събират веднага след мачовете от първия етап на държавното първенство на България, което стартира утре в Бургас. Късно снощи Христов трябваше да обяви списъка от 12 футболисти, които ще играят срещу Молдова, а след въпросните две контроли двама ще отпаднат от състава и в сряда сутринта България потегля за Назаре с 10 играчи.

За първи път в историята си нашите са водачи на група, след като през миналата година преодоляха потока си и се класираха за финалите на турнира.

Групите в ДивизияБна ЕВРОлигата са общо четири като победителите в тях се класират за финалите на надпреварата. Там ще участват още трите втори найдобри отбора и последният от ДивизияА„. В останалите групи се паднаха Естония, Румъния и Сърбия, Гърция, Молдова, Казахстан и Литва и Унгария, Дания, Англия и Грузия.

През тази година тимът на България ще се опита да подобри шестото място от миналата година и да запише историческо класиране. Наайсмелите амбиции залъвоветеса свързани с първото място, което дава право на участие в ДивизияАпрез следващия сезон.