Националите по волей с късни мачове във Варна

 

Волейболистите от националния отбор на България ще играят в късните часове двубоите си от Група D на Световната първенство за мъже през 2018 година, на което домакини са Италия и България. Възпитаниците на Пламен Константинов ще открият Мондиал 2018 с двубой срещу Финландия на 9 септември от 19,30 часа в ДКС във Варна. На 13 септември България среща Иран от 20,30 часа в зала “Конгресна”. На 14 септември от 20,30 часа е двубоят България – Пуерто Рико. На 16 септември България среща Куба отново от 20,30 часа. На 18 септември националите срещат световните шампиони от Полша от 20,30 часа.
Бившият национал Евгени Иванов-Пушката коментира предстоящото Световно първенство през 2018 година, на което България е съдомакин с Италия. „Първо, 2018-а ще бъде една интересна волейболна година. Започва бившата Световна лига в новия си формат, предстои ни и Световното първенство, което, естествено, е един невероятен форум, на който българската публика не е имала възможност да се радва дори откакто ние не сме били раждани. Така че относно волейболни събития ще бъде богат календарът, ще бъде интересен. Една доста голяма отговорност пада върху федерацията като съорганизатор на това Световно първенство, но съм сигурен, че след това прекрасно проведено Европейско първенство през 2015 година ще се справим“, сподели Евгени Иванов пред Sportal.bg.


„Относно Мондиала, отборът има все още доста време до тогава. За съжаление в спорта винаги има фактори като контузии, които могат да предопределят представянето на един отбор. Да не дава Господ, никой не желае такова нещо. Искрено се надявам Пламен да може да разполага с всичките си състезатели, да проведат една хубава подготовка. Първо да изиграят Лигата, а след това да могат да се подготвят подобаващо за Световното и дай Боже да излезем вече от над това 4-о място, защото малко почва да натежава на всички. Самите състезатели си дават сметка, че много често се борят, къде по-добре, къде по-зле, но стигат до там и не могат да направят тази последна крачка, която да ги вкара в медалите, която, в интерес на истината, е много трудна. Хората, ако си мислят, че достигнеш ли до полуфинала, е много лесно да биеш, не е. Напротив, полуфиналът не може да се сравни с нито един мач. Може да си изиграл 20 мача по време на първенство в групи и фази, но стигнеш ли до полуфинала, нещата са коренно различни“, коментира още Пушката.

Любо Ганев:
Интересът към световното е невероятен, организацията върви супер

Точно 180 дни остават до началото на най-големия волейболен форум през тази година – Световното първенство за мъже, което ще се проведе от 9 до 30 септември в България и Италия. “Българските Лъвове” са в Група Д с действащия шампион на планетата Полша, Финландия, Иран, Пуерто Рико и Куба. Всички срещи от тази фаза на турнира националният ни тим ще изиграе в емблематичната зала “Конгресна” в Двореца на културата и спорта във Варна. Останалите градове, които ще приемат срещите от турнира, са София и Русе. За да разберем как протича организацията на спортно събитие №1 у нас през тази година, се свързахме с изпълнителния директор на организационния комитет Любомир Ганев. Ето и какво каза легендарният волейболист в специално интервю за сайта на БФВолейбол – volleyball.bg.

– Г-н Ганев, 180 дни остават до началото на Световното първенство в България и Италия. Как върви организацията на най-големия волейболен форум и успявате ли да синхронизирате действията си около шампионата с италианската федерация?

– Организацията върви с пълна пара. Към този момент успяхме да направим много неща. Разбира се, работата е много, но всичко е под контрол и се движим по план. Всеки месец провеждаме организационна среща с представителите на италианската федерация, на която обсъждаме най-важните въпроси около шампионата. Имаме и всекидневна кореспонденция с тях, на ден може би си изпращаме по над 10 имейла. Знаете, че това е Световно първенство, което се провежда в две държави и за да се представим по най-добрия начин като домакини, абсолютно всичко трябва да бъде синхронизирано и да е на най-високо ниво.

– Близо месец измина от стартирането на продажбата на билетите за шампионата. Забелязва ли се сериозен интерес към пропуските?

– Стартирахме продажбата на билетите едновременно тук и в Италия, и определено мога да кажа, че интересът е изключително голям. Забелязва се много сериозен интерес от фенове в Полша и Финландия. Знаете, че тези два отбора са в една група с нашите момчета във Варна, като в мача на откриването ще играят именно България и Финландия. Напливът на чуждестранни привърженици е много голям и се очаква с наближаването на шампионата той да става още по-сериозен. Така че апелирам към всички, които искат да подкрепят българския национален отбор, да побързат. Знаем, че българинът не е свикнал да си купува билет предварително и обикновено изчаква последния възможен момент, но наистина интересът от чуждестранни фенове е много сериозен и за да няма разочаровани, е хубаво всеки, който желае да бъде част от спортно събитие номер 1в България през тази година, да си осигури билет по-рано.

– Изненадва ли Ви този интерес към двубоите от Световното първенство у нас?

– Няма как да ни изненада този интерес от страна на чуждестранните фенове към първенството. Няколко месеца преди стартирането на продажбата получихме редица имейли, свързани с билетите. Интересът към най-големия волейболен форум винаги е огромен. Събитието е изключително значимо, всеки иска да присъства, да бъде част от него и да подкрепи своя отбор. Полша и Финландия са две държави, които по традиция имат много фенове и следват своите тимове навсякъде по света. Така че без съмнение залите у нас, в които играе националният отбор, ще бъдат пълни. Ние просто ще направим така, че да са напълно готови и с повече българи по трибуните, отколкото с чужденци.

– Билетите за Световното първенство са намалени с 10%, има различни отстъпки, а също така и семейни пропуски. Разкажете повече за тях и планира ли БФВолейбол още изненади за българските фенове в следващите месеци?

– Както беше обявено, всички цени на билетите са намалени с 10% до края на април. Има и различни други намаления, като например т.нар. Отборен билет, който включва всички 5 срещи на даден тим от груповата фаза. Имаме и семейни билети, което означава, че над 10 000 деца ще могат да гледат на живо волейбол от световно ниво в българските зали. Това е една сериозна цифра. Планираме още изненади за феновете и различни маркетингови инициативи, за които ще съобщим съвсем скоро. Със сигурност ни очаква едно незабравимо Световно първенство!