Националите не могат без нападател на Черно море

 

 Мартин Минчев вече има оферти, но не иска да чуе за друг клуб

В школата на Черно море израства интересен футболист. Господ му е дал футболна дарба и неслучайно на 15 години Гонзо го привика на лагер с мъжете на Черно море. И само ден, след като се присъедини към батковците в Гърция, Мартин Минчев загатна защо е хванал окото на бившия №9. Талантът се появи в на терена през второто полувреме и минути по-късно вкара гол за учебник при успеха с 6:0 над Кардия.

Кой е Мартин Минчев? На този етап неговото име още не говори много на целокупната футболна общност, но след 3-4 години това най-вероятно ще стане.

От 5 години перспективният играч тренира в Черно море под ръководството на Мартин Христов. Започна като централен нападател при децата, сега води атака на юношите младша възраст, има мачове и за старшата.

За него специалистите са единодушни – притежава големи футболни качества и е въпрос на време да ги развие. Мартин се справя еднакво добре с двата крака, както и с глава, има тънък комбинативен усет и скоростна техника. Силен е в играта един на един и изпъква с правилни движения и отигравания по целия фронт на атаката.

Радвам се, че Георги Иванов му подаде ръка в толкова крехка възраст. Не всеки ден се случва едно 15-годишно момче да тренира с мъжете и да вкарва гол, дори и в контрола. Мартин е с безспорни качества, но съм наясно, че в близките години има и върху какво още много да работи. Той е сериозно и отговорно момче и се надявам да му помагаме да се развива по възходяща линия“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Христов.

Макар че е едва на 15 години, към Мартин интерес вече проявяват водещи наши клубове. Обаждат се откъде ли не, но талантът е категоричен, че се вижда само с фланелката на родния си Черно море. И не е трудно да се досетим, че мечтата му е един ден да бележи за любимия си клуб.

Иначе съвсем логично Минчев е титуляр в националния отбор на България за футболисти, родени през 2001 година. Преди дни получи поредната си покана за участие на турнир в Израел, а през есента му предстоят първите евроквалификации с тима.

Близки до селекционера Викторио Павлов пък разкриват, че съставът му започва с две рожби на Черно море – капитанът и вратар Иван Дичевски, и централният нападател Мартин Минчев. Неотдавна Павлов покани Минчев за турне в Русия и при по-големите с 2 години национали. Това, разбира се, не смути „моряка“ и той реализира красиво попадение…

Очевидно е, че Мартин Минчев има всичко, за да играе един ден голям футбол. И само от него зависи дали ще го направи.