Над 50 фирми се включиха в изложението „Дестинация Варна“

 

Над 50 фирми се включиха в първото издание на изложението за бизнес и туризъм „Дестинация Варна“. Тридневният форум в Двореца на културата и спорта продължи до 1 декември. Организатори са Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиеритe, агенцията за маркетингови комуникации One Stop Market, с подкрепата на Община Варна.


„Дестинация Варна“ е продължение на визията на кмета на града Иван Портних да превърнем морската столица в дестинация за 4 сезона“, каза зам.-кметът Коста Базитов. Той посочи, че подобни форуми подпомагат разрастването на туристическия бизнес в региона и в страната.
Изложението представи актуални оферти от хотели, ресторанти, предложения за туристически пътувания, ваканции в страната и чужбина, спа и уелнес услуги, младежки и университетски туризъм, екотуризъм и др. Събитието даде възможност и за среща на представителите от туристическия бизнес с фирми, предлагащи съпътстващи продукти – строителство и ремонт, поддръжка, оборудване, производители на храни и напитки.
В дните на изложението „Дестинация Варна” се проведоха и семинари, лектори на които ще бъдат преподаватели от Travel Academy. Обученията бяха безплатни за всички посетители. В семинарите се коментираха темите за управлението на финансовите ресурси в хотелите и ресторантите, управление на персонал и др.

Фото: Live.Varna.bg