Над 1500 навиячи очакват „Локо” в Пожега

Варненци продадоха домакинството си за 1/8-финала в „Чалъндж къп”
Треньорът Карастоянов притеснен за състоянието на двама титуляри
Над 1500 навиячи очакват хандбалния „Локомотив” в Пожега, стана ясно, след като варненци продадоха домакинството си за 1/8-финала в „Чалъндж къп”. Нашите ще гостуват на сръбския „Слога” в двата мача от тази фаза на 25 и 26 февруари.
„Първо им предложихме да ни гостуват два пъти във Варна, но те отказаха. Впоследствие нашето ръководството прие тяхната оферта и ще играем там. Разбрах, че залата им винаги е пълна. Над 1500 навиячи ги подкрепят мощно и създават европейска атмосфера”, заяви за „Народно дело Седмицата” треньорът на Локо Никола Карастоянов. Той отчита, че сърбите са по-класният тим, но уточни, че не отиват като обречени.
„Това, че ще играем само там, не означава, че тръгваме на екскурзия. Целта ни ще е да се представим добре, да ги затрудним, доколкото можем, и да натрупаме европейски опит. Те безспорно са добър отбор от доказана школа. В състава им са само сърби”, допълни Карастоянов. Последният разкри, че ще пътуват с автобус на 25 февруари за град Пожега, който се намира на 860 км от Варна и е с население от 13 153 души.
До евродвубоите „Локо” ще изиграе една-две контроли с румънци, три мача от пролетния полусезон в „А” група, който започва на 28 януари, и ј-финалната среща за купата на България с градския съперник „Спартак” на 18 февруари.
Карастоянов призна, че на този етап е притеснен за състоянието на двама възлови титуляри – Йордан Попов и Тансер Юсню.
„Данчо още не може да тренира пълноценно след операцията на скъсани предни кръстни връзки на коляното. Започне ли да се натоварва, коляното му отново се подува и спира. После започва наново и пак същия проблем. И така вече няколко пъти. Тансер пък преодоля проблемите с кръста, но впоследствие често се разболява и тренировъчният му ритъм е нарушен”, обясни Карастоянов. Специалистът се надява, че ще може да използва двамата срещу „Слога”, тъй като с тях „Локо” бил съвсем различен тим.