МФК Спартак отново стана шампион на България по плажен футбол

 

Отборът на МФК Спартак (Варна) защити титлата си на държавен шампион на България по плажен футбол от миналата година. На финала на пясъка в кварталАспаруховона морската столица възпитаниците на Симеон Христов надиграха съгражданите си от Одесос с 6:2. Спартаковци дръпнаха с 3:0 след голове на Филип Филипов, Иван Мартинов и Станислав Джамбазов. Кристиян Тодоров върна едно попадение за Одесос, но Филип Филипов направи 4:1. Милен Стефанов също се разписа за Одесос, но за повече силите им не стигнаха. Павел Адамов и Филипов реализираха още две попадения и оформиха крайния резултат, който донесе титлата на МФК Спартак.

На трето място в крайното класиране завърши тимът на Спортната асоциация на МВР, който в малкия финал победи ФК Русе със 7:4. Никола Данчев вкара три гола за победителите, две попадения реализира Павел Павлов, а по веднъж точни бяха Радослав Василев и Антоан Велков. За русенци Живко Парашкевов се разписа два пъти, а по един гол отбелязаха Валентин Валентинов и Мартин Рачев. На пето място в крайното класиране завърши отборът на

Купата на шампионите бе връчена от новия шеф на комисията по плажен футбол към БФС Николай Чернев. Бяха връчени и два индивидуални приза. За найдобър вратар на държавното първенство бе определен Иван Иванов от Одесос, а голмайстор № 1 е Филип Филипов от МФК Спартак.

На пето място в крайното класиране завърши Свети Никола от Бургас, а шести е ФК Искър от София.