Морето взе две жертви за седмица, едната беше дете

Малко момиче се удави в морето в района между Южния и Централния плаж във Варна миналата сряда. За фаталния инцидент съобщиха първо граждани, които имаха желание да разкажат и подробности за трагичната ситуация. По техни думи, трагедията се е случила около 14 часа. Някои от свидетелите коментираха, че макар и да не са специалисти, по тяхно мнение спасителят не е действал много адекватно, защото вместо да окаже първа помощ на детето на място, той изчакал идването на лекари няколко минути. Тези твърдения бяха изказани пред редакцията от свидетели и не бяха потвърдени впоследствие от официалните информации по случая.

10 - Udavnici 1
Загиналото момиченце е на 11 години и е от Шумен, беше уточнено впоследствие. То е  било на плажа с близките си, пише Блиц, позовавайки се на варненската полиция. Твърди се, че детето е попаднало в дънна яма, от която не е могло да излезе. Медицински екипи са се опитвали да го реанимират повече от половин час, но безуспешно.
На следващия ден трагедията на плажа за съжаление се повтори, но този път млад мъж от  Карнобат. Около 18,25 часа в четвъртък, когато беше подаден сигнал за удавянето му, е съобщено, че на същото място се дави друг мъж. Той беше спасен, но вечерта се оказа просто кошмарна за спасителите, които използваха и катер за търсене на удавниците. След 20 часа отново на Южния плаж се е давел още един мъж. Спасен е, и след като е излязъл на брега, си е тръгнал сам.
“Водолазите информираха, че на южния плаж има силно течение, което е много опасно. При това опасно море е най-разумно хората да не влизат във водата или да се къпят в близост до брега”, заяви пресаташето на ОД МВР Варна Ивана Милева.