Модните правила, които не важат!

Думата „мода” произлиза от латински език : modus – маниер, правило, норма, време, ритъм. Означава начин на изразяване според вкуса, поведение и маниер на обличане, характерни за дадената епоха. Но въпреки това, така нареченият „добър вкус” не се изразява в това да следваш точно модните тенденции на дадената епоха, а точно обратното те да бъдат пренебрегнати и стандартът да бъде разчупен.

Точно по този начин са преуспели и най – известните дизайнери. И точно по – този начин един обикновен човек, може да привлече вниманието към себе си. Различното се изразява и в нетрадиционната прическа и неестетвения цвят на косата. Някога жените са носили косите си високо вдигнати и навити, преплетана в сложни форми. Днес – това се смята за различно и интересно.

Смятало се е , че колкото по – възрастна става жената, толкова по – дълга трябва да бъде нейната пола, и толкова по – скромно да бъде облечена, но сега, когато съществуват милион процедури, които помагат на жената да поддържа тялото и себе си, защо трябва да бъде скрита под дългата пола или широките дрехи. Има жени, които въпреки възрастта си имат перфектно тяло, което би трябвало да бъде показано. Разбира се, облеклото трябва да бъде подходящо, за да изглежда стилна и елегантна, независимо дали е на 20 или 40 години.

Модни правила имало и в цветните комбинации, но днес обаче не е така. Например за зеленото и синьото се смятало за твърде кичозно. Но днес изглежда много свежо, особено за лятото и дори се асоциира с морската вода.

Носенето на широки шапки с широки периферии е било много актуално през ХХ век. Днес много малко хора прибягват до този аксесоар, но нима не е интересно, когато видим някои да минава покрай нас, носейки го.

Правилото, че на жените с червени коси не отива червеното облекло и червило, бива пренебрегнато от тях. Те изглеждат адски добре и секси в червено и в тези нюанси.

До съвсем скоро модно правило също беше, и че обувките и чантата трябва да бъдат в един тон. Това е все още така. Но всяка визия може да бъде дяволски стилна, дори ако тоалетът е съчетал най-ярките обувки, които нямат нищо общо с него.

Извод: Всичко е въпрос на усет и вкус, и да имате смелостта да експериментирате!