Млад родител: Смятам да напусна града, нещата не отиват на добре

Наш читател изпрати крайно обезпокоителен сигнал, който силно ни разтревожи. Всяка дума в него е толкова силна, че няма нужда от допълнителен коментар. Ето и сигнала:
„Преди дни прочетох как друг ваш читател ви пише за проблемна ситуация на детска площадка. Тогава този сигнал наистина ме притесни, защото съм млад родител и аз всеки ден водя детето си на подобно площадки. Никога обаче не съм очаквал да ми се случи подобно нещо. На 32 години съм (млад родител), виждал съм какво ли не, но подобно чудо не. В 3,30 ч. водя детето си на детска площадка в центъра на Варна. (Умишлено няма да пиша къде се намира, понеже всеки ден ходя дам, а се страхувам да нямам неприятности.) Отивайки към площадката, видях група от младежи (5 момчета и 1 момиче), като видимо всички бяха 9 – 10-и клас. Те бяха тихи и кротки, просто стояха на пързалката и играеха карти.
Никакви проблеми не създаваха. И така до момента, в който детето ми не почна да бяга към тях, съответно аз след него, и още на метри от групичката усетих миризма на канабис. Остра, натрапчива и без никакво съмнение за нещо друго. Да, младежите кротко си играеха карти и пушеха трева. Тогава, в 3,30 ч., на детска площадка, на която не бях само аз! Нямам думи!
Поставете се на мое място. Дори не се притесних толкова за моментната ситуация, колкото за това, как след години, когато детето ми само тръгне по площадки, как ще се натъква на такива хора и кой ще му обясни, че това не е хубаво.
Казвам ви откровено, мисля да напусна града и изобщо страната. Нещата не отиват на добре. Това просто не е редно! Надявам се освен за масирани проверки за съмнителни мигранти, ежедневно патрулиращите коли да проверяват и тези места, където се събират деца и младежи. Там наистина стават лоши неща!