Млади каратисти от Варна с титла и пет медала

 

 

Малките бойци от ЦПКДК (Централен полицейски карате джу-джицу клуб – школа Варна) взеха шампионска титла, три сребърни и два бронзови медала от отворения турнир по карате – купа Кнежа.

Шампион е Тонислав Христов, а Кристиян Атанасов, Християн Керкенезов и Венелина Димитрова (на ката) са вицешампиони. Венелина, както и Дея Георгиева се окичиха и с бронзови отличия.

В турнира участваха над 140 деца от 15 клуба във възрастите от 8 до 17 години.

Треньорът на малките варненски каратисти Ивайло Желев изрази задоволство от представянето на своите възпитаници. „Децата показаха старание и боен дух, а те винаги се възнаграждават. Пожелавам им успех в следващите предизвикателства”, заяви Желев. “Купа Кнежа е традиционен турнир с 15 г. история и се посещава все повече от практикуващите карате в България. Централен полицейски карате джу-джицу клуб, чрез школата си в гр. Кнежа е основен организатор на първенството. Последните две години се наблюдава още по-голям интерес, продиктуван от приемането на карате в олимпийското семейство и представянето му като спортна дисциплина на Олимпийските игри през 2020 г. Целият карате свят се готви да стартира тази нова спортна изява и в България се стараем да сме конкурентни. Поздравявам с поредните успехи отговарящия за карате обучението в клуба ни в гр. Варна сенсей Ивайло Желев”, каза за „Народно дело Седмицата” главният инструктор на Централен полицейски карате джу-джицу клуб във Варна сенсей Станислав Карастоянов.