Михаил Венков: В Черно море сме мъже и ще се вдигнем

„Моряците” в четири лоши серии след загубата от Левски с 0:2
След загубата от Левски с 0:2 на „Тича” в събота Черно море записа четири лоши серии – пето поражение поред от „сините” на елита, пети мач поред без победа в „А” група (два равни и три загуби), пета поредна среща без победа у дома (един равен и четири загуби) и четири поредни мача без вкаран гол.
„Народно дело Седмицата” потърси един от най-опитните футболисти на „моряците” и втори капитан на тима – Михаил Венков, за да разбере на какво се дължат негативните резултати.

32-01

Мишо, защо изгубихте от Левски?
Изгубихме заради един рикошет, след който падна щастливият първи гол за тях в 53-ата минута. Иначе дотогава срещата се развиваше така, както искахме и планирахме. Ние имахме ситуация да открием резултата, но не успяхме. Те пък го направиха след първия си сериозен удар, и с късмет. Играл съм много такива мачове и зная, че ако резултатът се беше запазил 0:0 до 70-ата минута, след това щяхме да вкараме гол и да спечелим.

Как приехте загубата?
Разочаровани сме. Разочаровани сме, че натъжихме нашите фенове. Разочаровани сме, че тръгнахме лошо и напролет, а искахме друго.

Много станаха черните ви серии в „А” група. В криза ли сте?
Не, категорично не. Приемам, че и ние имаме вина, но всичко друго също е срещу нас – лошо стечение на обстоятелствата, малшанс и липса на късмет. Още през есента имахме много наказани и контузени, и се наруши балансът в състава. Напролет се получава същото. Срещу Левски двама наказани, а Траян и Стефчо Станчев излезли от строя. Жоро Илиев не бе играл 6 месеца. Отделно във вторник Бакари мина видеозон и той показа, че има 0,8 см разтежение. Това е близо 10 мм и се лекува най-малко за 10 дни. А той на четвъртия влезе в игра, защото искаше да помогне на тима. Браво на това момче, истински гладиатор, но няма как да е на 100 %.

Все пак в 5 мача в първенството и в 5 у дома нямате победа? В 4 поред пък не сте вкарали гол. Къде бъркате?
В много малко от въпросните срещи сме били надиграни, в много от тях незаслужено изгубихме точки, а във всички от тях създавахме положения за гол. Но понякога топката като не влиза, не влиза. Както беше при 1:1 с Литекс във Варна, при 0:0 срещу Славия в София, сега срещу Левски, и т.н. Трябва да имаш и късмет, ние го търсим, но той не идва. Дето се казва, и в тоалетната не може да идеш без късмет.

Как ще излизате от дупката?
В Черно море сме мъже и ще се вдигнем. С отборни усилия и колективен дух ще се върнем на правилния път. Хубавото във футбола е, че има следващ мач и вече мислим за гостуването на Берое в четвъртък.