Михаил Венков: Вечно ще помня двете купи с Черно море и публиката му

Три отбора от родния елит напират за левия бек
Разделилият се с Черно море Михаил Венков заяви, че ще запази само хубави спомени от четиригодишния си престой на „Тича“.
„Вечно ще помня как за по-малко от три месеца през лятото на 2015-а вдигнахме Купата на България и Суперкупата. Никога няма да забравя победите и великолепната ни публика. Благодаря на всички, с които работих в Черно море. Този отбор остава специален за мен и му желая много успехи“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Мишо. Както е известно, в предпоследния мач на тима от миналия сезон с Лудогорец в Каварна феновете на „моряците“ скандираха името на Венков, който гледаше двубоя от трибуните със своята съпруга.
Запитан, къде ще продължи кариерата си, 34-годишният ляв бек бе лаконичен: „Има запитвания за мен от няколко отбора в елита. Има шанс и за чужбина. До 10 дни трябва да направя избор.“
„Народно дело Седмицата“ научи, че сред кандидатите за подписа на Венков са Верея, Етър и родният му Септември, който е фаворит за подписа на играча.

 
Междувременно Венков и жена му Христина кумуваха на сватбата на бившият халф на Черно море Тодор Паланков. Последният се ожени за любимата си Десислава на брега на морето, като изисканият сватбен купон се вихри до първи петли в ресторант „Мираж” в Кранево.
За здравето на Тошко и Деси се веселиха също ексморякът Даниел Георгиев и съпругата му, талантливите кадри на Черно море Николай Минков, Александър Михайлов и Илиан Илиев, както и административният шеф Николай Кирчев. Сред VIP гостите беше и бившият национал Здравко Лазаров-Електричката.