Министър Лиляна Павлова обяви: Варна става новият Истанбул за болните от рак

Веселин Златков

Министър Лиляна Павлова заяви, че Варна трябва да развива медицински туризъм, защото вече се превръща в новия Истанбул за болните от рак. „Преди болните от тези страшни болести имаха един избор – да отидат да се лекуват в Истанбул, сега Варна може да го измести“, коментира министърът на регионалното развитие, където преряза лентата на модернизираното с нов и модерен линеен ускорител отделение по лъчелечение към общинската онкоболница „Д-р Марко А. Марков“.

11 - Ministur
Министър Павлова припомни, че държавата е насочила към изграждането на нова инфраструктура за онкологичната помощ у нас около 300 млн. лв. по оперативната програма „Регионално  развитие“ и това се е оказало далновидно решение.
В бъдеще правителството смята да продължи да инвестира чрез регионалната програма на ЕС в ремонт и изграждане на здравни центрове. Целта е през следващия програмен период да се помогне на „Спешна помощ“, обяви министър Павлова. С европейско финансиране се планира да бъдат обновени около 200 центъра в страната и да бъдат купени около 400 нови линейки.