Милен Бакърджиев: И без Бурабия Черно море влиза в топ 4

 Георги Илиев ще компенсира липсата на френския халф
И без Мехди Бурабия Черно море разполага с отборен потенциал за влизане в топ 4 на „А” група напролет. Това обяви за „Народно дело Седмицата” големият халф на тима от 80-те години на XX век Милен Бакърджиев.

32-01
„Георги Илиев ще компенсира липсата на Мехди. Вярвам, че напролет нашите ще са постоянни на терена и по-продуктивни. На този Черно море мястото му задължително е в топ 4, без значение дали Литекс ще бъде изхвърлен от елита или не. Това, което изпуснахме през есента, се надявам да го наваксаме през втория полусезон. Длъжни сме да тръгнем с победа в първото пролетно гостуване на Славия и сред това всичко да си дойде на мястото”, каза Бакърджиев.
Днес се очаква Мехди да подпише с Левски, след като през есента носеше екипа на „моряците”. За френския полузащитник от марокански произход на „Тича” ще получат трансферна сума. Както е известно, в Черно море имат практика да не задържат никой, който е изявил желание да напусне, макар и да е с действащ договор. В случая с Мехди обаче е логично отборът да получи финансова компенсация, тъй като той е от конвертируемите играчи.
През първия дял на първенството Бурабия бе най-добрият футболист на варненския тим заедно с Матиас Курьор.
Мехди ще бъде запомнен в Черно море с майсторските си отигравания, голови асистенции и, разбира се, с попадението за учебник, което донесе Суперкупата на България. Полузащитникът се разписа с фамозен удар от въздуха за крайното 1:0 срещу шампиона Лудогорец в Бургас.
Според естети, ако Бурабия не си беше тръгнал, имаше всички шансове да се превърне в третия най-добър халф на Черно море от началото на XXI век след Георги Илиев и Александър Александров-Кривия.
Днес селекцията при „моряците” продължава с евентуалното привличане на Пламен Николов. Централният защитник е свободен агент, след като разтрогна договора си с Ботев (Пд). Очаква се до края на месеца да бъдат взети също разиграващ халф и централен нападател от чужбина. С Черно море вече подписаха Георги Илиев и крилото Владислав Романов.
Недко Петров