Мексиканци и американци влязоха в Техническата гимназия във Варна

 

Доброволците от САЩ и Мексико Норан и Артуро посетиха 6 класа (9-11 клас) в Професионалната техническа гимназия във Варна. Чрез интерактивни методи и игри, заимствани от неформалното образование на английски език, те презентираха 17 глобални цели. Така те ще посещават класовете в гимназията от 1 до 21 юни в часовете по английски език.
Двамата стажанти доброволци са в страната от седмица. Избрали България, защото са чували за прекрасната й природа.

24 - dobrovolci 2
Нора, родом от Египет, от малка живее и следва журналистика в Маями. За първи път вижда планини. Артур е имал треньор по плуване – българин, който често му е описвал красотата на природата ни.
Учителките по английски език – г-жа Златева и г-жа Барева – споделиха, че най-голям интерес у учениците предизвиквали проблемите за глада, бедността, образованието и отговорното потребление.

24 - dobrovolci 1
Така в Професионална техническата гимназия стартира работа по 17 стъпки, организирани съвместно от Дружество за ООН в България и АИЕСЕК – България, с официалната подкрепа на МОН. Целта е да се повиши осведомеността на младите хора относно целите за устойчиво развитие на ООН в България и да провокира активен интерес, чувство за съвместна отговорност и солидарност, за да се насърчи прякото участие на учениците за постигането на 17-те глобални цели до 2030 г., съобщава Михаела Димитрова – училищен психолог, координатор на клуб ООН в Техническата гимназия във Варна.