Масово кръщене: Кметът даде имената на Александър, Антон, Валентин, Даная, Карина и Теодор

Варна се включи в националната инициатива за масово кръщене на бебета, организирана от Движението за национална кауза (ДНК), която има за цел да постави темата за демографската криза на дневен ред в обществото.
Патрон на събитието е Негово Светейшество Патриарх Неофит. Кръщенето се проведе едновременно в 10 града. По данни на организаторите в него са участвали над 1000 бебета, заченати през 2016 г.


В морската столица в инициативата се включиха семействата на 42 деца, а сред кръстниците, избрани от родителите, бяха кметът на Варна Иван Портних, д-р Милен Врабевски – създател на фондация „Българска памет“, и Ивайла Бакалова.


Точно в 11 ч. в неделя в катедралния храм „Свето Успение Богородично“ Варненският и Великопреславски митрополит Йоан започна тържествената церемония, а кметът Иван Портних стана кръстник на Александър, Антон, Валентин, Даная, Карина и Теодор.
„Благодаря за привилегията да бъде кръстник на децата. Нека бъдат здрави, щастливи и да сбъдват мечтите си. Приветствам организаторите от ДНК за каузата, вярвам, че догодина тя ще премине при още по-голям интерес“, каза кметът Иван Портних.

Фото Live.Varna.bg